S

T

U

D

I

O

A

C

T

OFC
COLLECTIVE OFFICE

2018
Comission
800 M2
Bucharest
Built

Year:
Type:
Size:
Location:
Status:

Team: Horia Spirescu, Andrei Theodor Ionita, Victor Serbanescu

a raw space designed for collaboration

The entire ceiling is left untouched and comes down into the room. White walls follow up those grungy textures. Natural and artificial neon light sheds out into the rooms.

The office was designed as an internal project of our studio to serve as headquarters. We transformed the entire floor of the building in order to share it with several other offices. Some of the rooms had to be closed, as they are video editing and vfx studios. The remaining area acts as a continuous space meant for interactions and work. The admin office sepparates the working area, the kitchen and video editing studios.

(Box) within an open box

1 open working area
2 video editing
3 vfx studio
4 kitchen
5 administration

DIY Furniture

Each of the studios brought some furniture from their previous offices but there was still some empty space to fill. We decided to occupy the remaining gaps with custom units made through CNC fabrication.